Langzaam gestoofde ribbetjes in grimbergen

Bereidingstijd 180 minuten

  Ingrediënten: 4 personen

  • vleesribbetjes voor 4 pers.

  • 4 sjalotten fijngehakt

  • 1 flesje grimbergen blond 33cl of ander blond bier

  • 3,5 dl vleesfond

  • 2 takjes tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 scheutje ciderazijn

  • 1 eetl bruine suiker

  • peper en zout boter

  Bereiding:

  1. Smelt een klont boter en bak hierin de ribbetjes rondom goed aan.

  2. Doe dit met het deksel op de pan gedurende zo'n 25 min. en draai het vlees regelmatig.

  3. Neem de ribbetjes uit de pan en giet het vrijgekomen vet weg maar hou een beetje over en stoof hierin de sjalotten aan.

  4. Doe vervolgens de ribbetjes terug in de pan en kruid met peper en zout.

  5. Voeg de tijm en laurier toe.

  6. Bevochtig met het bier, azijn en de fond.

  7. Breng rustig aan de kook en laat vervolgens op een zeer zacht vuurtje zo'n 2 uur stoven.

  8. Laat het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus al wat kan inkoken.

  9. Werk af met de suiker en eventueel nog wat peper en zout.

  10. Bind de saus naar wens met een bindmiddel.