Langzaam gestoofde ribbetjes in grimbergen
|
Bereidingstijd 180 minuten
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Smelt een klont boter en bak hierin de ribbetjes rondom goed aan.
-
Doe dit met het deksel op de pan gedurende zo'n 25 min. en draai het vlees regelmatig.
-
Neem de ribbetjes uit de pan en giet het vrijgekomen vet weg maar hou een beetje over en stoof hierin de sjalotten aan.
-
Doe vervolgens de ribbetjes terug in de pan en kruid met peper en zout.
-
Voeg de tijm en laurier toe.
-
Bevochtig met het bier, azijn en de fond.
-
Breng rustig aan de kook en laat vervolgens op een zeer zacht vuurtje zo'n 2 uur stoven.
-
Laat het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus al wat kan inkoken.
-
Werk af met de suiker en eventueel nog wat peper en zout.
-
Bind de saus naar wens met een bindmiddel.
|